17 Ocak 2013 Perşembe

Günlük yaşananlar 1

Hani bir kar yagdi Istanbul felc diyenler var ya burayi gorun.Avrupanin ortasi 50-60bin nufuslu bir sehir.Allahtan bu saatte fazla arac yok trafikte.Ana caddeler dahil her yer kar.Sabaha tuzlarlar artik.
demiştim işe başladığımda.

 ____________________________________________________

Daha evvel de paylaştım ya akşam sağlam kar yağdı.Yollar karla kaplı idi.
Yaşadığım şehir oldukça engebeli bayırları bol bir şehir.Bununda içinden nehir geçiyor:)Ve ikisi benim evimin önünde buluup birlikte akıyorlar.(Şehrin nüfusu 113bin civarı imiş 2011 itibari ile)

Bu bayırlardan birinde bir körüklü belediye otobüsü çaprazlamıştı akşam:)2 adet araç karları temizlemişti ve otobüs yoluna devam ediyordu ben oradan geçerken.Hahh dedim şimdi devam ederler karları küremeye.Yapmamışlar, yapmadılar inanırmısınıoz:) Saat 3 te başladı araçlar çalışmaya tabii heryer leş gibi.

Bir yolcumu almak için bir çiftliğe gittim 00.15 te.O kadar güzeldi ki.Bembeyaz bir yorgan örtülmüştü doğaya.Kısacıkta olsa keyfini yaşadım.

Daha sonra bir yolcu aldım yine bir bardan.Sürekli müşteri biz onları biliyoruz da onlar bizi pek hatırlamazlar genelde sarhoş oldukları için:) Eve gidicem dediğinde söyledim neresi olduğunu gene şaşırdı tabi:9 Ben seni unuturmuyum adam dedim kendi kendime.
Bundan bir kaç ay evvel ben yine İstanbullarda dolaşırken hayalimde ve katlanmaya çalışırken bazı şeylere bu adamı aldım.Sohbet ediyoruz.
Nereden geldiniz nerelisiniz dedi.Türkiye'den dedim.
Nereden Türkiye den diye sorduğunda İstanbul yakınları diye yanıtladım.
Adam bana ne dese beğenirsiiniz.Harika bir şehir.Öyle bir yerden gelip bu şehirde sarhoşları taşıyorsunuz ne kadar moral bozucu değilmi?

Nasıl sövmüstüm içimden:)))

En son yolcum tonton tatlı bi ihtiyarhanımdı.Hastahaneden alıp evine götürdüm.Tatlı tatlı sohbet ettik.
Radyoda İslamcıların yabancıları esir aldıkları haberi tekrarlandığında
Savaş savaş dedi.Ne anlıyorlar hiç istemiyorum son savaşı yeteri kadar yaşadım.İnsanların ne yazık ki sevgiyi büyüteceklerine fesatlıkları ve nefreti büyüttükleri ortak noktasında buluştuk.

Yine de sevgiyi büyüten insanlar olalım ve bunu sürdürelim biz diyorum.

Gününüz dünden güzel olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

seni okuyunca.. dünüm günden güzel oldu kumum havızım...=)..

atalet

kumhavuzu dedi ki...

Oh beeeee:)