21 Ocak 2013 Pazartesi

Anlatırım demiştim ya

Yarın evvelsi gün oldu bu arada.Zaman nasıl geçiyor.
Gecelerim gündüzlerime karışmış, hafta sonlarım hafta aralarıma.

Hergün bugün ayın kaçı acaba diye bakmak zorunda kalıyorum takvime.

İnsanlar benim bu arada yaptığım işten bahsederken seviyorsun sen bu işi diyorlar.Hani herşeyi laylay lom modunda anlatıyorum ya.
Anlayan çok az çıkıyor içinde bulunduğum şartlarda en en iyisini yapmaya çalışıyor olduğumu.Bunu yapmak zorunda isem tad çıkarmaya çalışıp katlanılır hale getirdiğimi.

İşin aslı şu ki ben de isterdim daha başka daha iyi beni daha tatmin eden bir iş yapmayı.Olmadımı olmuyor işte.Neydi tecavüzden kaçamıyorsan tadını çıkar.Benimki bu hesap işte.

Anlatmak istedim sadece.

Şimdi konuya gelelim:)

Beni o kadar mutlu eden neydi

Burada bahsetmişmiydim net hatırlamıyorum.Bundan 3-4 yıl evvel Abdurrahim çıkmıştı ortaya.Mardinde yaşayan Sağlık Meslek Lisesinde okuyan bir çocuk.
O günden bu yana onunla sürekli iletişim halindeyiz.Abdurrahimin mücadeleci ve kararlı hedefe yönelik çalışma ve emekleri takdire şayan.Bu çocuk bu yıl Trakya Üniversitesi'ni kazandı.kendisine burs bağlanmasına aracı oldum.Beni hiç mahcub etmedi bu çocuk.
İlk tanıdığım zamanki Abdurrahim ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.Birde gelin kızım tabii:)

Ekimde geldiğimde bana aldığı armağan beni uçurdu.İşte o gün annelerin ve babaların evlattan gelen hediye karşısında hissettiklerini ilk olarak yaşadım.Herhalde öyledir yani.

Üniversitedeki ortamdan hoşnut değildi.Bu çocuk zaten cemaat ve örgütün istediği çocuklardan.İrfan Bey bu konuda destek oldu ona.Onların onun peşinden koşmalarını ciddi ölçüde engelledi.Fakat Edirnede de bırakmadılar çocuğumu.Ama o kadar dirayetli bir çocukki.Alamadılar onu.Ben bana inanan bana güvenen ve beni bu kadar destekleyen insanları mahcup etmeyeceğim ablacım için çok rahat olsun dedi bana hep.

Bunun dışında birde farklı kesimin gözüne battığını anlattı.Barlara, eğlenceye gitmediği iöin ve haksızlığa tahammül etmediği için muhalif dediler kendisine.Hatta hırpalamışlar yavrucuğumu.

Pes etmedi.Marmaraya yatay geöiş yapıcam abla ders çalışmam lazım bir süre internete falan girmem dedi.Arada Gelin kızım aracılığı ile bana haber gönderdi.

İşte o gün o çok mutlu olduğum gün
birincilikle başardığını 4 üzerinden 3,69 ile yatay geçiş hakkını kazandığını yazdı bana:)

Ablacım daha çok güzel şeyler yaşıycaz hep birlikte diyor her zaman.
Bu arada katıldığı Seminerlerden belgelerini almış.Ayrıca Deney fareleri ile deney yapma yetkisini.

İşte buydu beni mutlu eden.

Emeklerin, inancın ve sevginin can bulmasıydı.Deniz yıldızım benim.

Olay budur.


2 yorum:

carpediem dedi ki...

helal olsun sana kumhavuzum...kutlarım seni ve deniz yıldızını.

kumhavuzu dedi ki...

Günaydınn:)

okuyunca ağladım yine:)
Emek veren tüm insanların yolları açık olsun.