7 Ocak 2010 Perşembe

Bir eğlencelik daha:)

Beyin testi..
çözün bakalım ne çıkacak:))
Beyninizin SAĞ tarafını mı, yoksa SOL tarafını mı çalıştırıyorsunuz ? Ya da DENGELİ beyine sahip ender insanlardan mısınız ?

Tık

benim sonuç şu
SAĞ BEYİN

Siz, ağırlıklı olarak sağ beyninizi kullanıyorsunuz.

Solak olma ihtimaliniz çok yüksek. Öyle değilse bile, sol kolunuz, sağ elini kullanan diğer insanlara nazaran daha güçlü.

Sizin gibi sağ beynini ağırlıklı olarak kullanan insanlar, hayatlarının pek çok alanında esnek bir yapıya sahip olurlar. Müzikal bir eserdeki nüansları fark etmekte, ya da herhangi bir sanat çalışmasını yorumlamakta ustasınız. Hayata bütünüyle farklı bir perspektiften bakmak, sizi son derece yaratıcı, sınırsız hayal gücüne sahip ve ayrıcalıklı kılıyor.

Düşünme sürecindeki esnekliğiniz genelde fiziksel çevrenize de yansıyor. Örneğin, insanlardan dağınık ve düzensiz olduğunuza dair cümleleri sık sık duymuşsunuzdur. Aslında bu durum sizin tertipsizliğinizden değil, düzenleme yaparken, diğer insanlardan daha farklı sistemler kullanmanızdan kaynaklanıyor; mesela renge göre, konuya göre, şekle göre kategorilendirme gibi...

Kesin ve katı kurallar, düz alfabetik sistemler sağ beyine göre değildir. Sağ beynini baskın kullanan insanlar ezber yapmayı, adım adım ilerlemeyi sevmezler. Örneğin, siz matematikte cebirsel işlemlerden ziyade, geometriden daha fazla zevk alıyorsunuz. Ya da türkçe dersinde, gramer sorularından çok, paragraf sorularında başarılı olma ihtimaliniz daha yüksek...

Tamamen özgür ve kendi yöntemlerinizle çalışmayı seviyorsunuz. Bu nedenle önceden belirlenmiş plan ve programlar önünüze konulduğunda isyan bayrağını çekiyorsunuz. Siz işleri sırayla halletmek yerine, rastgele başlamayı, birinden diğerine atlamayı tercih ediyorsunuz. Fakat burdan sorumluluk sahibi olmadığınız anlaşılmasın. Bu, sizin "YÖNTEMİNİZ", ki bu yöntemle en az planlı çalışan insanlar kadar performans gösterebiliyorsunuz. Ancak, bu yöntem profesyonel yaşamda sizi zaman zaman sıkıntıya sokabilir, örneğin elinizdeki projelerin yarım kalmasına veya gecikmesine sebep olabilir. Bu durumu, ayrıntılara daha dikkat ederek, gerekirse hatırlatıcı notlar alarak aşabilirsiniz.

Sağ beyni baskın kişiler, sıklıkla dışardan anlaşılmaz, karmakarışık insanlar gibi görünürler. Örneğin, siz ne demek istediğinizi çok iyi bilirsiniz ancak doğru kelimeleri bulmakta genelde zorlanırsınız. Bu da zaman zaman yanlış anlaşılmanıza sebebiyet verebilir. Aslında empati kurabilen, duygusal bir durumu anında farkedebilen bir yapıya sahipsiniz. Sadece kendinizi ifade etmekte güçlük çekiyorsunuz.

Sağ beyin için, anlamlar ve nedenler çok önemlidir ve içgüdüsel bir işleve sahiptir. Sezgileri kuvvetli bir insansınız. Örneğin, bir test sınavında doğru olarak hissettiğiniz cevap genelde doğru çıkar. Çevrenizdekiler tahminleriniz ve öngörünüze sıklıkla başvururlar.

Konu edebiyat olduğunda, yaratıcı ve fantastik bir anlatımı olan, kurgusu ve hayal dünyası geniş olan kitapları tercih ediyorsunuz. Aynı şey sinema için de geçerli. Bilim kurgu ve macera filmleri size göre.

1 yorum:

alpernatif dedi ki...

heneeee !
Ben sol çıktım
Neyse
sol da selamet vardır :)