7 Ocak 2010 Perşembe

Bir eğlencelik daha:)

Beyin testi..
çözün bakalım ne çıkacak:))
Beyninizin SAĞ tarafını mı, yoksa SOL tarafını mı çalıştırıyorsunuz ? Ya da DENGELİ beyine sahip ender insanlardan mısınız ?

Tık

benim sonuç şu
SAĞ BEYİN

Siz, ağırlıklı olarak sağ beyninizi kullanıyorsunuz.

Solak olma ihtimaliniz çok yüksek. Öyle değilse bile, sol kolunuz, sağ elini kullanan diğer insanlara nazaran daha güçlü.

Sizin gibi sağ beynini ağırlıklı olarak kullanan insanlar, hayatlarının pek çok alanında esnek bir yapıya sahip olurlar. Müzikal bir eserdeki nüansları fark etmekte, ya da herhangi bir sanat çalışmasını yorumlamakta ustasınız. Hayata bütünüyle farklı bir perspektiften bakmak, sizi son derece yaratıcı, sınırsız hayal gücüne sahip ve ayrıcalıklı kılıyor.

Düşünme sürecindeki esnekliğiniz genelde fiziksel çevrenize de yansıyor. Örneğin, insanlardan dağınık ve düzensiz olduğunuza dair cümleleri sık sık duymuşsunuzdur. Aslında bu durum sizin tertipsizliğinizden değil, düzenleme yaparken, diğer insanlardan daha farklı sistemler kullanmanızdan kaynaklanıyor; mesela renge göre, konuya göre, şekle göre kategorilendirme gibi...

Kesin ve katı kurallar, düz alfabetik sistemler sağ beyine göre değildir. Sağ beynini baskın kullanan insanlar ezber yapmayı, adım adım ilerlemeyi sevmezler. Örneğin, siz matematikte cebirsel işlemlerden ziyade, geometriden daha fazla zevk alıyorsunuz. Ya da türkçe dersinde, gramer sorularından çok, paragraf sorularında başarılı olma ihtimaliniz daha yüksek...

Tamamen özgür ve kendi yöntemlerinizle çalışmayı seviyorsunuz. Bu nedenle önceden belirlenmiş plan ve programlar önünüze konulduğunda isyan bayrağını çekiyorsunuz. Siz işleri sırayla halletmek yerine, rastgele başlamayı, birinden diğerine atlamayı tercih ediyorsunuz. Fakat burdan sorumluluk sahibi olmadığınız anlaşılmasın. Bu, sizin "YÖNTEMİNİZ", ki bu yöntemle en az planlı çalışan insanlar kadar performans gösterebiliyorsunuz. Ancak, bu yöntem profesyonel yaşamda sizi zaman zaman sıkıntıya sokabilir, örneğin elinizdeki projelerin yarım kalmasına veya gecikmesine sebep olabilir. Bu durumu, ayrıntılara daha dikkat ederek, gerekirse hatırlatıcı notlar alarak aşabilirsiniz.

Sağ beyni baskın kişiler, sıklıkla dışardan anlaşılmaz, karmakarışık insanlar gibi görünürler. Örneğin, siz ne demek istediğinizi çok iyi bilirsiniz ancak doğru kelimeleri bulmakta genelde zorlanırsınız. Bu da zaman zaman yanlış anlaşılmanıza sebebiyet verebilir. Aslında empati kurabilen, duygusal bir durumu anında farkedebilen bir yapıya sahipsiniz. Sadece kendinizi ifade etmekte güçlük çekiyorsunuz.

Sağ beyin için, anlamlar ve nedenler çok önemlidir ve içgüdüsel bir işleve sahiptir. Sezgileri kuvvetli bir insansınız. Örneğin, bir test sınavında doğru olarak hissettiğiniz cevap genelde doğru çıkar. Çevrenizdekiler tahminleriniz ve öngörünüze sıklıkla başvururlar.

Konu edebiyat olduğunda, yaratıcı ve fantastik bir anlatımı olan, kurgusu ve hayal dünyası geniş olan kitapları tercih ediyorsunuz. Aynı şey sinema için de geçerli. Bilim kurgu ve macera filmleri size göre.

1 Ocak 2010 Cuma

Yeni Yıl mesajı

Yıllar evvel PTT nin bir projesi vardı.
Kendinize bir mektup yazın 2000 yılına girildiğinde size ulaştıralım diye
Vay be diyordum
2000 …ben o zaman 35e gireceğim
neler olacak bakalım
2000e girilen Yılbaşı Akşamı Almanya’da bir arkadaşımızın lokalinde düzenlenen Yılbaşı Eğlencesi’nde içecek Servisinin Organizasyonunda çalışmıştım.
Para istemedim
Arabamın Kışlık ayakkabı ihtiyacı vardı onları değiştireceklerdi anlaşmamız göre
Değiştide
Ve şimdi..
Milenyumun ilk 10 yılını geride bıraktık
İngilizler yaramaz Yıllar demiş bu ilk 10 yıla..naughties..sıfırlı yıllar..hiç.yıllar falan işte

DEMEKKİ SADECE BENİM İÇİN GEÇERLİ DEĞİLMİŞ )

Akşam evdeydik yine
Herkes ayrı odadada olsa annem,babam ve kardeşimle aynı çatı altında olmak güzeldi
Hiiç şikayetçi değilim
Gerçekten
Tam Ortaköye yakın biryerlerde olaydım..gidip dolaşmak isterdim o başka
Birgün onlar olmayacaklar..ve ben keşke o zaman evde olsaydım demeyeceğim.
Tam avucum deligibi kaşınmaya başladı telefon çaldı..Afetti
Kırmızıdan bahsetti..yok inanmıyorum dedim
Ne oluyomuş dedim
Parayı çekiyo çabuk dedi kapıyorum telefonu
Tam dediğini yaparken havaifişekler atılmay başladı)))))

2010 da güzel şeyler istiyorum..
bu yıl bundan sonraki hayatımı sürdüreceğim Herşey yoluna girmeli
Zira yıl sonu önemli bir karar arefesinde olmam gerekebilir..
Ve ben onu hiiçç istemiyorum.

Bugün okuduğum Yeniyıl mesajlarından en hoşuma gidenleri sizinle paylaşmak istedim..
İlki Mine den
‘2010 Yılında primat namus evrimini tamamlamış,DNA’sını rüşvetçi genlerden temizlenmiş,kurnazlığı azalıp zekası artmış ve düşüncesidiliyle birlikte zenginleşip,cüzdandn nihayet vicdana geçebilmiş insanların çoğalacağı bir Türkiye dilerim’

Diğeride..bir kuruyemiş Firmasının
‘Tüm zorluklar karşısında çetin ceviz olacağınız…
Fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerle Kendinizi üzmeyeceğiniz…
FISTIK gibi bir yıl dileriz

İşte böyle canlarım ciğerlerim
Sizi seviyorum
İyiki varsınız
İyiki buralardasınız